POSTS
PORTFOLIO
SEARCH
SHOP
  • Your Cart Is Empty!
Your address will show here +12 34 56 78
Over ons

CompetenceLab voorziet in de vraag naar kortere, snellere en flexibele leermomenten voor het (door)ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. Opdrachtgevers zijn terecht kritisch op het rendement van vaardigheidstrainingen. 

 

Naast de kosten van de training vindt er ook productiviteitsverlies plaats doordat medewerkers in het cursuslokaal verblijven en niet aan het werk zijn. 

 

Na jarenlang op de meer traditionele manier te hebben getraind ben ik de CompetenceLab training gaan aanbieden. CompetenceLab heeft de volgende voordelen:

Kort & Krachtig

Trainingen bij het CompetenceLab duren een dagdeel. We werken in kleine groepen van maximaal 4 personen. We werken praktisch en geven meer feedback dan theorie. De investering in tijd en geld is klein en het rendement is hoog.

Vraaggestuurd

Veel trainingen bieden een overvloed aan kennis en vaardigheden waarvan 98% niet beklijft. Wij vinden dat verspilling. Wij gaan uit van de vraag die deelnemers hebben. Om deel te nemen is het voldoende als jij een of meer situaties of personen kunt noemen waar jij beter mee wilt omgaan. 

Praktijkgericht

Trainingen hebben als doel om het gedrag van de deelnemers na de training te verbeteren. Praten over gedrag leidt vrijwel nooit tot verandering in de praktijk. In onze aanpak oefen je nieuw gedrag. We werken standaard met een trainingsacteur. 

 

Elke deelnemer heeft binnen het dagdeel eenzelfde hoeveelheid tijd. We bespreken kort de situatie waar jij niet tevreden over bent en dan vragen we je te laten zien hoe je het aanpakt of zou aanpakken. Uit de feedback kies je jouw beste oplossing die je dan tijdens de training gaat oefenen. En het meeste leer je uiteindelijk in de praktijk door te doen.

FOCUS (Follow One Course Until Succesful)

In de training formuleer jij welke veranderingen je in de praktijk gaat brengen. Onderzoek toont aan dat FOCUS op één doel/situatie de kans op verandering in de praktijk met 90% verhoogt. Daarom houden we de training kort. We geven handvaten mee die jou helpen het nieuwe gedrag in de praktijk toe te passen. 

Continu leren

Nadat het geleerde succesvol in de praktijk is geïntegreerd ontstaan vaak weer nieuwe situaties waar je tegenaan loopt. Dan kom je gewoon voor een nieuwe trainingssessie bij ons en werk je aan een volgend doel. Wij zijn ervan overtuigd dat gedragsverandering in stappen gaat. ComptenceLab ondersteunt je hierin en helpt jou succesvol te worden!

 

Trainnen met CompetenceLab sluit uitstekend aan bij de principes van LEAN: continuous improvement, minimale verspilling,  en wij bieden alleen datgene waar vraag naar is. 

  • Text Hover
Wim Zuidberg

Wim is bedenker van en senior trainer bij CompetenceLab